De mest populære Esports-turneringer i verden

Med den meteoriske opstigning af esports har turneringer som The International, League of Legends World Championship og Valorant Masters ikke kun fremvist konkurrencer på topniveau, men også fanget af globale publikummer, hvilket har skabt en stigning i fans. Denne voksende popularitet har på en naturlig måde spredt sig til online betting platforme, hvor fans kan placere væddemål, tjekke odds og forudsigelser, hvilket tilføjer et ekstra lag af spænding til oplevelsen.

The International (Dota 2)

The International (TI) begyndte sin rejse i 2011 på Gamescom i Köln, Tyskland, som et event for at introducere Dota 2, der stadig var i beta. Turneringen startede med en banebrydende præmiepulje på 1,6 millioner dollars, der tiltrak seksten tophold fra det oprindelige Dota-fællesskab, og den blev vundet af det ukrainske hold Natus Vincere (NaVi). De hævdede en historisk sejr ved at besejre EHOME i de store finaler, sikrede 1 million dollars og deres plads som de første mestre i TI.

Gennem årene er The International vokset betydeligt i prestige, publikum og præmiepenge, hovedsageligt på grund af den innovative crowdfunding-metode introduceret med Compendium, nu kendt som Battle Pass. Denne tilgang øgede præmiepuljerne dramatisk og nåede et højdepunkt med TI9’s svimlende 34 millioner dollars. Hver turnering har typisk set et skift i regional dominans, hvor sejre ofte veksler mellem østlige og vestlige hold.

I 2024 fortsætter The International med at udvikle sig. Værtskab for første gang i København, Danmark, bryder TI13 væk fra det traditionelle Dota Pro Circuit, og vælger i stedet hold baseret på deres placeringer i ESL Pro Tour. Denne tilgang introducerer en ny dynamik, der muligvis ændrer, hvordan hold kvalificerer sig og konkurrerer.

League of Legends World Championship

League of Legends World Championship, ofte kendt som Worlds, begyndte i 2011 og har udviklet sig til en af de mest prestigefyldte begivenheder med utallige seere inden for esport globalt. Fra det første mesterskab, som blev humoristisk antaget at være afholdt i en kommentators kælder, til nu at omfatte flere uger med intens konkurrence, har Worlds vist en markant vækst.

Sæson 1 så man europæiske Fnatic vinde, hvilket markerede den sidste gang et europæisk hold har vundet. De efterfølgende år har været domineret af østlige hold, særligt fra Sydkorea og Kina, med hold som SK Telecom T1 og Invictus Gaming, der har taget flere titler.

Worlds 2024 vender tilbage til Europa, hvor det vil bevæge sig gennem Paris og Berlin, inden det kulminerer i Londons O2 Arena til finalerne. Dette års turnering sætter fokus på regional stolthed med de stærkeste hold fra hele verden, der kæmper om den eftertragtede titel.

Valorant Masters

Siden sin begyndelse har Valorant Champions Tour (VCT) været en arena, hvor verdens bedste spillere og hold mødes. I den første Masters Reykjavik 2021, tog Sentinels titlen, og viste deres styrke ved at vinde alle deres kampe, inklusiv en imponerende 3-0 sejr over Fnatic i finalen. Dette event var den første internationale LAN-turnering for Valorant.

I Masters Berlin 2021, skabte Gambit Esports overskrifter ved at slå Team Envy 3-0 i finalen efter en stærk præstation gennem hele turneringen. Masters Reykjavik 2022 så man OpTic Gaming hævde sig som vinderne, hvor de besejrede LOUD med 3-0 i finalen. Ved Masters Copenhagen 2022 vandt FunPlus Phoenix, der demonstrerede taktisk snilde og samarbejde, og de vandt over Paper Rex i finalen.

I 2023 fortsatte succesen for de europæiske hold ved Masters Tokyo, hvor Fnatic sejrede over Evil Geniuses. Senest, ved Masters Shanghai 2024, markerede Gen.G Esports Stillehavsregionens fremkomst ved at vinde over Team Heretics med 3-2 i en tæt finale, hvilket sikrede regionens første Masters-sejr.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *