De mest imponerende danske fodboldmomenter, hvor holdet overvandt alle odds

Foto: Dejan Obretkovic / Gonzales Photo

Danske fodboldfans som både hepper på Manchester United og FC København må snart vælge side, når Manchester United møder FC København i Parken til en spændende kamp d. 8. november kl. 21:00.

Og kampen bliver ekstra interessant, da Rasmus Højlund, der nu spiller for Manchester United, skal spille mod FC København, hvor han før spillede på ungdomsholdet. Faktisk har et par fodboldklubber taget point fra United før, så helt forudsigeligt er resultatet bestemt heller ikke.

Læs med her, hvor vi gennemgår nogle af de helt store overraskelser, som vi har set i dansk fodbold.

Da FC København vandt i Superligaen 2001-2002 sæsonen

Et kæmpestort øjeblik for alle FCK-fans, og bestemt et overraskende vendepunkt for alle, der så med, var da holdet vandt Superligaen i 2001-2002 sæsonen. Gennem et stærkt sammenhold, skarpt overblik og vilde præstationer formåede de at vende skuden. De gik fra at blive anset som underdogs ved sæsonens start til at vinde det hele.

Her blev FC København for alvor en stor spiller i dansk fodbold og vandt mange mesterskaber i de følgende år. Siden har FC København domineret dansk fodbold gennem de sidste ti år med blandt andet seks mesterskaber.

Hvis du skal ind og se Manchester United spille mod FC København til november, kan du allerede nu gøre dig klar på kø og ventetid. Mens du venter, kan du altid gå online og underholde dig selv med spil på udenlandske casinoer, og prøve lykken.

Vi glemmer aldrig sommeren 92

Sommeren 1992 vil for altid være mindeværdig for enhver danskers. De som EM-finalen har et kærligt minde om en sommer fyldt med jubel, håb, fællesskab og en kæmpe forløsning til sidst, da det danske landshold vandt finalekampen mod Tyskland.

Grundet krigene i det tidligere Jugoslavien var en række lande udelukket fra turneringen, hvilket gjorde det muligt for blandt andre Danmark at deltage i turneringen. Det danske hold startede som værende underdogs i turneringen, men mod slutningen blev de kaldt for “Danish Dynamite”. Det danske landshold slog Frankrig og Holland og nåede til finalen, hvor de skulle møde det stærke tyske hold. Til trods for skader, skavanker og diverse andre udfordringer vandt de danske drenge EM-finalen med 2-0 og blev europamestre, hvilket stadig betrages som en af de største overraskelser i fodboldhistorien.

Brøndby IF og de store øjeblikke

Brøndby IF er FC Københavns helt store rival, og er kendt for en ekstremt loyal fanskare. De har haft mange store øjeblikke og overraskelser på banen gennem årene.

Hvis vi går helt tilbage til mesterskabet i 1985, så var dette Brøndbys første danske mesterskab. Med træner Morten Olsen i spidsen slog Brøndby IF alle odds og tog sejren med hjem. Det var en overraskelse for mange, fordi de aldrig havde vundet titlen før. Derudover kom Brøndby IF til kvartfinalen i UEFA Cup i 1991, men blev slået af AS Roma. Det var dog en enormt flot præstation, hvilket huskes tydeligt af deres fans.

I sæsonen 2004/2005 vandt holdet faktisk både Superligaen og DBU Pokalen, hvilket var en stor bedrift og nok et af de største momenter i Brøndbys historie. De kvalificerede sig også til gruppespillet i UEFA Champions League i 1998, hvilket overraskede mange. De slog enormt dygtige hold som FC Barcelona og Rangers FC i processen, hvilket også er præstationer som de huskes for af både fans og andre danskere.

Danmark rost for talentudvikling

I mange år er dansk fodbold anset som noget unikt, da der i Danmark er en speciel evne til at træne, ruste og talentudvikle unge spillere. Danmark har haft tradition for at udklække friske, unge talenter, som senere kommer ud og bliver store og enormt respekterede internationalt.

Eftersom vi i Danmark har et enormt stærkt civilsamfund og foreningsliv, er de basale vilkår til stede fra starten, hvilket medvirker at spotte potentiale samt rekruttere og udvikle spillere fra en ung alder. Det velfungerende klubsystem og infrastruktur omkring klubfodbolden er derfor en vigtig komponent, når det kommer til Danmarks position på det internationale fodboldmarked.

Spillestil og samarbejde på banen er også noget, som dansk fodbold er blevet rost for internationalt. Der er meget strategi og taktik, som er enormt gennemtænkt og veløvet. Spillerne er derfor enormt teknisk dygtige, og gode til at holde på bolden, når de spiller. Sammenhold og teknik har bestemt været en af dansk fodbolds helt store styrker, når det kommer til at overraske på banen.

Desuden er der en enormt god og engageret fankultur herhjemme, hvor både hardcore fans såvel som familier tager på stadion søndag eftermiddag, eller ser kamp hjemme i stuen sammen. Der er meget fællesskab omkring fodbold i Danmark, hvilket er en ekstremt vigtig ingrediens i fodboldens grundessens. Danskernes entusiasme og sammenhold er derfor ikke gået ubemærket hen, når det kommer til vores fodbold image.

Dette var blot et udpluk af de præstationer som der har været i dansk fodbold gennem årene.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *